Oud-Gentbrugge, iedereen aan boord!

Wat willen we bereiken?

We willen dat Gentbrugge een zorgzame buurt is. Een buurt waar iedereen comfortabel en zo lang mogelijk kan blijven wonen. Jong en oud leven samen en iedereen voelt zich goed in de buurt. Hulpverlening, voorzieningen en activiteiten uit de buurt zijn gekend voor alle buurtbewoners. Er kan hulp gevraagd worden aan de juiste mensen. Iedereen weet wat er leeft in Oud-Gentbrugge.

Planning 2023-2024

Afgelopen maanden hebben we al heel wat gedaan met Zorgzame Buurten. Er werden een aantal mooie samenwerkingen gerealiseerd om van Gentbrugge een zorgzame buurt te maken. Zo hadden we onder andere een drukke zomerplanning met de ontmoetingsmomenten van Gentse Spruiten, stelden we de kleine gelukjes in de kijker met koffiefiets Fatima en werd er een interessante vorming rond voeding en beweging georganiseerd. Ook de wijkbeurs in april 2023 was een leuke bijeenkomst van buurtbewoners en lokale organisaties. 

We gaan nog enkele maanden verder met het project, dus noteer alvast onderstaande data in jullie agenda: 

  • Ontmoetingsmomenten voor mantelzorgers: 25/01/2024 in WGC De Punt, 22/02 in WZC Ter Hovingen, 25/04 troostplek in Ledeberg, 23/06 Dag van de mantelzorgers, 24/10 in WZC Ter Hovingen en 12/12 in LDC Speltincx. Extra informatie te verkrijgen bij gezondheidspromotor Catherine en Charlotte. 
  • Bedank een buurtbewoner aan de hand van de complimentendoorgeefbox van Zorgzame Buurten. Er zullen vier doosjes de ronde doen in Gentbrugge. Ontvang je eentje? Verspreid samen met je buren de complimentjes en breng een glimlach op iemand zijn gezicht.
  • Vrijwilligersbijeenkomst op zaterdag 27/01/2024 in Kaffie is Kaffie vanaf 14u. Ben je vrijwilliger in Gentbrugge of wil je graag een engagement als vrijwilliger opnemen? Kom dan zeker eens langs om gezellig samen te klinken op vrijwilligerswerk.
  • Slotevenement van Zorgzame Buurten op donderdag 15/02/2024. Kom ’s avonds meezingen met Allez Chantez en geniet mee van het slotevenement van Zorgzame Buurten. Iedereen is welkom! Naast het zingen, bekijken we samen de gerealiseerde zaken en werpen we een blik op de toekomst. Ook in de namiddag maken we er een feest van voor iedereen die er ’s avonds niet kan bij zijn. 

Volg je graag de acties van dit project verder op? 

Je kan ons volgen via Facebook (https://www.facebook.com/profile.php?id=100084676854801) of Instagram (https://www.instagram.com/zorgzamebuurten_oud_gentbrugge/)

Heb je vragen of wil je meer weten?

Neem contact op met Charlotte:

Charlotte.cambier@wgcdepunt.be

09/331.53.70