Oud-Gentbrugge, iedereen aan boord!

Wat willen we bereiken?

We willen dat Gentbrugge een zorgzame buurt is. Een buurt waar iedereen comfortabel en zo lang mogelijk kan blijven wonen. Jong en oud leven samen en iedereen voelt zich goed in de buurt. Hulpverlening, voorzieningen en activiteiten uit de buurt zijn gekend voor alle buurtbewoners. Er kan hulp gevraagd worden aan de juiste mensen. Iedereen weet wat er leeft in Oud-Gentbrugge.

Planning 2023

  • Een wijkbeurs. Leer jouw wijk en buurtbewoners kennen. De wijkbeurs gaat door op 22 april 2023 in WGC De Punt en WZC Ter Hovingen. Verschillende organisaties uit de wijk zullen aanwezig zijn: zij leren jullie graag kennen! Ook kinderen zijn welkom.
  • Infomomenten rond verschillende gezondheids- en welzijnsthema’s. Het eerste thema is mantelzorg. Mantelzorg komt steeds vaker voor en niet iedereen weet dat hij een mantelzorger is. Leer anderen kennen en krijg informatie over mogelijke hulp in jouw situatie. Een datum volgt nog!
  • Vrijwilligersnetwerk met straatambassadeurs. We willen ontmoeting en verbinding met de wijk vergroten. Hiervoor stellen we een vrijwilligersnetwerk op. Deze vrijwilligers helpen bij verschillende organisaties. De straatambassadeurs worden een aanspreekpunt voor buurtbewoners en bieden hulp.

Wil je meer weten? Wil je graag een vrijwilliger of straatambassadeur worden?

Neem contact op met Charlotte:

Charlotte.cambier@wgcdepunt.be

09/331.53.70