Dokter Philippe

Ik ben Philippe Vande Velde. Ik ben geboren en getogen in Gent.
In 2018 studeerde ik af aan de Universiteit Gent waarna ik mijn opleiding tot huisarts volgde in een praktijk te centrum Gent.

In oktober 2020 kreeg ik de kans om te starten als huisarts in WGC De Punt. De leuke buurt en het fantastische team waren voor mij de belangrijkste redenen om hier te starten.

In de Punt kan ik werken op een manier die ik als huisarts heel belangrijk vind: door samen te werken met andere hulpverleners, gericht op de individuele patiënt en hele wijk, door in te zetten op preventie en gezonde levensstijl voor iedereen.
Ik hou van de brede invulling van mijn werk. Zorgen voor jongeren en ouderen, voorkomen en genezen van ziekten, een lange relatie opbouwen met patiënten geven mij veel voldoening.
Specifiek interesseer ik me voor chronische zorg en palliatieve zorg, preventie en levensstijl, internistische problemen en seksuele en mentale gezondheid.

Daarnaast heb ik me bijgeschoold in gewrichtsinfiltraties, doelgerichte zorg, burn-outbegeleiding, palliatieve zorg en volgde ik een postgraduaat osteoporosepreventie en -behandeling.

Daarnaast ben ik bestuurslid en communcatieverantwoordelijke van Jong Domus. In mijn vrije tijd vind je mij op de fiets, aan het werk in mijn (moes-)tuin, op het tennisveld of in de natuur.