Dokter Amina

Ik ben Amina Holail Mohamed, geboren in 1988 te Gent.

Mijn exotische naam heb ik te danken aan mijn Egyptische papa, maar zelf ben ik geboren en getogen in Deinze. 

Nadat ik afstudeerde als huisarts aan de Ugent in 2015, ging ik nog een jaartje in Egypte wonen, en deed ik ook nog een postgraduaat Tropische Geneeskunde aan het ITG te Antwerpen, waarna ik een paar maanden aan het werk ging als spoed/huisarts in het Amazonewoud in Frans Guyana. Sinds oktober 2020 werk ik als vaste arts hier in De Punt.

Als huisarts hecht ik veel belang aan de mens achter de ziekte, en probeer ik mijn patiënten zoveel mogelijk in hun totaliteit te benaderen.. Ik hou me bezig met vanalles:  opvolging zwangerschap, spiraaltjes steken en seksuele gezondheid, opvolging van chronische ziekten, kindjes, kleine heelkunde, palliatieve zorgen, huisbezoeken, en nog veel meer.. Ik probeer medicatie enkel aan te bevelen als het echt noodzakelijk is, en vind het belangrijk om m’n patiënten te wijzen op het effect van hun levenswijze op hun algemene gezondheid, en daarmee aan de slag te gaan!

Het voelt voor mij als een echt privilege om mensen te kunnen opvolgen van als ze een paar dagen oud zijn tot op hun sterfbed, hen kan zien in goeie en slechte tijden, familierelaties te leren kennen, én als het moet zelfs bij hen thuis op bezoek kan komen.

Naast huisarts ben ik sinds 2021 de trotse mama van Boas.. Verder hou ik veel van zingen, rommelmarkten, gezellig op café gaan, in m’n hangmat hangen, humor, mijn zussen en ne keer goed op restaurant gaan..