Word jij ook enthousiast wanneer zaadjes ontkiemen? Kan jij smakelijk vertellen over grootmoeders recepten? Schuilt er diep in jou een kruidendokter?  Kom jij tot rust door met de handen in de aarde te wroeten? Of is spitten jouw ding? WELKOM in ONZENhof!

 

ONZENhof is een gedeelde buurtmoestuin gelokaliseerd in de openbare tuin van Woonzorgcentrum Ter Hovingen (Kliniekstraat 29, Gentbrugge). Samen werken en oogsten, elkaar ontmoeten, leuk vertoeven en de tuin beleven staan centraal. Als kers op de taart organiseren we elk jaar 3 oogstfeesten om alle buren gezellig samen te brengen met een hapje uit de moestuin, een vers drankje, een streepje muziek en andere leuke activiteiten.

 

ONZENhof is een samenwerking tussen WZC Ter Hovingen, WGC De Punt, GVT Gandae, Basisschool Henri D’Haese en enthousiaste buurtbewoners. 

Een gezondheidspromotor van WGC De Punt is

 elke donderdag aanwezig in de moestuin van 13u tot 15u, iedereen is welkom! Kom gerust eens een kijkje nemen en wie weet krijg jij ook zin om je handen vuil te maken, een vergeten groente te proeven of 

gezellig te kletsen bij een tasje thee of koffie.

 

In de moestuin wordt sámen gewerkt, interactie is het codewoord. We willen inzetten op ieders sterktes en talenten. Zeker weten dat ook jij op één of andere manier een steentje kan bijdragen of jouw verscholen moestuintalenten kan ontdekken.

 

 

Zoals een buurtbewoner het omschrijft:

“Wat ik persoonlijk heel positief vind is dat mensen van verschillende culturen en jong en oud
er samen werken, spontaan en ongedwongen. Het brengt dus mensen dichterbij elkaar.”

 

Want samen tuinieren, da’s leerrijk, gezond, en vooral plezant!


 

Meer informatie?
Bel 09 331 53 70 en vraag naar Elvira.